Skip to main content

We laten u graag kennis maken met een groot aantal mooie producten op wijnproevers.nl. Vaak is er veel aandacht voor malt whisky, maar er zijn ook een aantal fantastische luxe blends. Vandaag aandacht voor Chivas Regal 18 jaar.

Strathisla Distillery

Chivas is een wereldberoemd merk van de Strathisla distillery, de oudste nog in werking zijnde distilleerderij. Een bezoek meer dan waard, want dit is echt een heel charmant bedrijf. In 1801 legden de broers James en John Chivas de basis voor een imperium waaruit een whisky zou ontstaan, die zou uitgroeien tot “the most famous premium Scotch whisky”. Ze hadden een kleine supermarkt en bevoorraadden de aristocratie van Schotland en ver daarbuiten. Al in 1843 ontvingen de Chivas Brothers hun eerste koninklijke onderscheiding. In 1909 introduceerden ze Chivas Regal, dat al snel populair werd in Amerika. Na de tweede wereldoorlog beleefde Chivas Regal de echte doorbraak doordaat o.a. Dean Martin, Sammy Davis Jr. en Frank Sinatra het merk tot symbool van hun uitbundige levensstijl maakten. Sindsdien staat Chivas Regal voor luxe en genieten van het leven.

Chivas Regal 18 Year

Chivas Regal 18 Year Old is een luxe, zachte en rijke blend van malt- en graanwhiskies die allen minimaal 18 jaar hebben gerijpt. Het huwelijk van deze whiskies vindt plaats op geselecteerde eikenhouten vaten. Kleur: intens, donker amber. Neus: veelvoud aan aroma’s, gedroogd fruit, kruiden en butterscotch. Smaak: fluweel, pure chocolade, bloemen, vleugje zoete rook. Afdronk: groots, warm en zeer lang.