Franschhoek Cellars Shiraz 'Baker Station'

Franschhoek Cellars Shiraz 'Baker Station'

Druivenrassen/Vinificatie
De Shiraz druiven zijn afkomstig van wijngaarden met een leeftijd van 7 tot 20 jaar.
Na de vinificatie met een extra lang contact tussen schil en sap, voor extra kleur en smaak volgt een rijping van 8 tot 12 maanden op eikenhout.
Proefnotitie
De wijn heeft een mooie donkere pruimachtige paarse kleur, in de geur aroma's van peper en specerijen.
In de smaak komen deze aroma's herkenbaar terug met zachte rijpe tannine en aantrekkelijke tonen van eikenhout

Wijn/Spijs
Deze Shiraz is een perfecte match met pittige worst, gerookt vlees, geroosterd wild, Confit de Canard en rijpe kaassoorten.

Algemene informatie
Het stationsgebouw van Franschhoek is ontworpen door de architect Sir Herbert Baker. Deze Britse architect heeft met lef en doorzettingsvermogen gezorgd voor een station wat er tot op de dag van vandaag nog staat. Datzelfde lef en doorzettingsvermogen komt ook terug in de Baker Station Shiraz.

Specificaties
  • Land
    Zuid-Afrika
    Zuid-Afrika
  • Gebied
    Robertson
  • Deelgebied
    Franschhoek
  • Kleur
    Rood
  • Alcohol
    14
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2019
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Stelvin
  • Verpakking hoeveelheid
    6