Sistina Rosso Appassimento

Sistina Rosso Appassimento

Druivenrassen/vinificatie

In de wijngaard worden de bladeren verwijderd om een verdere rijping van de druiven te bevorderen. Doel is om het niveau van polyfenolen en suikers in de rijpe druiven nog verder te verhogen om een nóg geconcentreerdere smaak te verkrijgen. De overrijpe druiven worden geoogst en op een lage temperatuur vindt maceration carbonique plaats. Na de malolactische gisting wordt de wijn deels op roestvrijstalen tanks, en deels op houten vaten gelegd.

Proefnotitie

Deze intense rode wijn met paarse tonen, heeft een lichtkruidig aroma van pruim en ander rood fruit. De smaak is fluweelzacht en vol, met een lange afdronk

Wijn en spijs

Confit de canard en zwarte truffel.

Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Abruzzo
  • Kleur
    Rood
  • Alcohol
    14.5
  • Volume
    0.75
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    6